понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Тиждень шкільної бібліотеки

       З метою виховання бережливого ставлення до книги, утвердження її статусу як джерела знань у освітньому процесі щороку в кінці вересня на початку жовтня в школі проводиться тиждень шкільної бібліотеки.
Під час проведення Тижня було проведено з дітьми різні заходи: це і вікторини, конкурси, інформаційно-літературні хвилинки, екскурсія до бібліотеки першокласників, читацька конференція «Моя золота полиця».
Так протягом тижня з учнями 2 класу було проведено вікторину «Ці книги варті читання», учням 3-4 класу запропоновано позмагатися у літературному конкурсі «Бібліотечний ерудит», з учнями 7-8 класів пройшла читацька конференція «Моя золота полиця», на якій присутні ознайомилися з читацькими уподобаннями дітей і дорослих читачів шкільної бібліотеки, пограли в гру «Збери героїв однієї книги», послухали виразне читання віршів про книгу та читання учнів 6 класу Левченко Ю., Севастьянова Р., Гаюс Маргарита, Россомаха В., Карєліної Ірини. В ході конференції виступили не тільки читачі – діти, а й усі присутні дорослі читачі. Кожен розповів про свою улюблену книгу, чим вона пам`ятна. Учні мали змогу переконатися, яке значення у житті людей, не на словах, а насправді, займає книга, як багато вона може дати людині. Саме з цією метою й були запрошені на конференцію педагоги.
Протягом тижня діяла виставка «Книги-ювіляри - 2015», проведена інформаційно-літературна хвилинка «Книги, які вони є». Такі заходи розвивають інтелектуальні здібності учня, виховують повагу до книги й до людей, що її створили.
Підсумком проведення тижня стало свято «Посвята в читачі», на якому 25 учнів 1 класу було прийнято у сім`ю читачів шкільної бібліотеки.
Під час проведення масових заходів в рамках Тижня шкільної бібліотеки велика увага приділяється впровадженню активних форм популяризації книги. 








Немає коментарів:

Дописати коментар