четвер, 2 лютого 2017 р.

Інформаційна хвилинка "У світі їх творчості"

2 лютого 2017 року до 120 річниці від дня народження Євгена Маланюка було підготовлено інформаційну хвилинку на загальношкільній лінійці про життєвий і творчий шлях поета-земляка, літературознавця, яскравого представника «празької школи» Євгена Маланюка.
Довгий час творчий доробок цього самобутнього і талановитого поета був під забороною радянської пропаганди, яка причепила йому «ярлик» яскравого представника «українського націоналізму».
Євген Маланюк мав друзів і приятелів серед політиків, науковців і літераторів Польщі, Чехословаччини, Німеччини та США, яких намагався «навернути до української віри», ознайомити з власними ідейними переконаннями. Жваво цікавився мистецьким і культурним життям тих народів, поміж яких доводилося жити, зокрема, поляків і чехів. Повторюючи його літературні образи, можна сказати, що він «гарячий згусток свого життя і творчості, як розтоплену бронзу, в слово правди перелив...».

Тривалий час «заборонений» радянською владою, поет назавжди повернувся своїми талановитими творами до нас, його співітчизниць і співвітчизників.

Немає коментарів:

Дописати коментар